Blog

Julie omzet stijgt. Jullie aandeelhouders zijn verbaasd. Hoe doen jullie dat?

  |   Uncategorized   |   No comment

YELLOW FENIXscience-of-sales-intelligence-1-728Heb je er wel eens over na gedacht dat alle aankoopbeslissingen van jouw klant voor 85% procent buiten jouw blikveld en je logica als aanbieder worden genomen. Vaak gaat het over jouw persoonlijke indruk die je achterlaat en het gunnen.

De ene klant gunt je wel en de andere niet. En dat terwijl je  je best doet en met hetzelfde verhaal komt. Hoe komt dat?

Alle bestaande sales modellen gaan over overtuigen niet over het inleven in de klant. Niet over zijn omgeving en niet over de behoeften die voortkomen uit zijn of haar visie op het leven, “het wereldbeeld van de klant”.

Jouw succes wordt bepaald door het ontdekken wat hem triggert, waar hij voor staat. Hoe goed je “past” in  het wereldbeeld van de klant.
Staat hij voor innovatie en vooruitblik, dan is structuur en regels voor hem van wat minder belang. Staat hij voor de sociale kant van het leven – dan wilt hij dat jij hem tijd gunt voor overleg met collega’s en hem niet onder druk zet.
Met de juiste informatie over het wereldbeeld ben je snel “binnen”.

Je zult zeggen mooi verhaal maar waar haal ik al die persoonlijke  informatie vandaan . En als ik nou  het wereldbeeld van de klant ken hoe ga ik daar dan mee om. Nou dat is eenvoudiger dan je denkt. Wij leren je op internet volgens een gestructureerde methode te kijken. Met een beetje oefening, ken jij jouw klant door en door zonder dat je hem ooit hebt gezien. Lijkt het jou ook geweldig dat te kunnen. Schrijf ons een mailtje en jouw wereld gaat veranderen.

No Comments

Post A Comment