Team optimalisatie

Denkt u dat uw mensen een grotere bijdrage zouden kunnen leveren aan het succes van uw project? Dat er meer in zit, dan er tot nu toe benut wordt? Of dat de wenselijke veranderingen meer acceptatie en een groter draagvlak dienen te krijgen?

De kans is groot dat u gelijk hebt. Gebaseerd op onze ervaring, constateren wij dat het niet benut potentieel ongeveer 20% bedraagt. Dat betekent dat enige verandering in teamsamenstelling en de juiste koppeling van de samenwerkende personen, de teamprestatie onmiddellijk verhoogt. Vooral projectteams met flexibele samenstelling zijn erg gevoelig voor goede of slechte matches.

Nog een andere valkuil is communicatie. Mensen willen graag een boodschap ontvangen in de taal die ze zelf “spreken”. Anders vinden ze dat de boodschap niet voor hen bedoeld is. Aangezien bestuurders, managers en “de vloer” over het algemeen verschillende “talen” spreken, ontstaan er misverstanden en teleurstellingen. Met name wanneer de organisatie in een veranderfase zit.

De situatie wordt nog complexer, omdat ieder persoon een eigen wereldvisie heeft en de informatie selectief binnenlaat. Iedereen geeft namelijk de voorkeur aan de informatie die bij zijn visie past en zijn standpunten bevestigt. De rest wordt als ruis ervaren en wordt beschouwd als onbelangrijk .

Onze gedeponeerde DCD methodiek en opleidingsprogramma’s maken het mogelijk om mensen anders te leren denken, zonder dat ze (voor)oordelen en hierdoor open gaan staan voor de wenselijke organisatie toekomst. De DCD methodiek maakt het mogelijk om teams optimaal samen te stellen en op een zeer doeltreffende manier de teamleden en ook alle lagen van de organisatie met elkaar efficiënt laten communiceren en samenwerken. Hierdoor ontstaat een bijzondere dynamiek dat de hele organisatie verbindt en sterker maakt.

DCD methodiek onderscheidt speciale modules voor management teams, binnendienst, sales, productie en overige stakeholders (ook international).

Diverse ondernemingen en organisaties hebben voor DCD methode gekozen en hebben deze dankzij hoogwaardige resultaten een onderdeel gemaakt van de organisatie beleid: o.a. Daikin, Itho Daalderop, Stork, Ubbink International, Hobart International, Dura Vermeer, Koninklijke Luchtmacht (ministerie van defensie).